Over ROFA

Over ROFA

ROFA is in het begin van de jaren negentig opgericht door de gebroeders Ronald en Frank de Boer (nee, niet díé). Zij waren ervan overtuigd dat er behoefte was aan een meubelstoffeerderij die gericht was op de projectindustrie, zoals fabrikanten van kantoorstoelen. Ronald en Frank bundelden hun krachten onder de naam ROFA.

In het begin stoffeerde ROFA alleen, maar al snel werd duidelijk dat klanten behoefte hadden aan complete oplossingen. Dus ging ROFA ook halffabricaten maken, met behulp van het gepatenteerde C-GEX-systeem waarmee je snel relatief eenvoudige stofferingen kon maken. Het hielp om sneller te kunnen produceren.

ROFA groeide snel uit zijn jas. Al binnen vijf jaar was de loods in Breda te krap. Frank en Ronald verhuisden naar de huidige locatie aan de Beneluxlaan in Rijen. Rond de millenniumwissel werd het pand twee keer vergroot.

Op de nieuwe stek had ROFA alle ruimte tot verdere groei en ontwikkeling. Er werd geïnvesteerd in software en machines, zodat er meer – en met constante kwaliteit – gefabriceerd en geleverd kon worden. Ook het managementteam groeide. De gebroeders  kregen in 2014 versterking van Erik van den Aker, als commercieel directeur. Samen met Ronald (algemeen directeur) en Frank (technisch directeur) leidt hij ROFA. Soms doen ze dit vanuit hun kantoor, maar liever staan ze tussen hun collega’s in de fabricagehal. Want daar gebeurt het allemaal.

Dertig jaar na oprichting is ROFA een gezonde, stabiele en allesbehalve stoffige onderneming. We zijn trots op ons werk, onze mensen en samenwerkingen. En we zijn helemaal klaar voor de toekomst!