Moduplus Room

Moduplus Room

De M+ Rooms zijn modulair opgebouwde bel, focus of meeting ruimtes. Ze bestaan uit modulaire akoestische wand, plafond en glaspanelen. De M+ Rooms zijn ontworpen en geproduceerd in Nederland van duurzaam FSC®-gecertificeerd hout, gerecycled hoogwaardig akoestisch materiaal en voorzien van een fraaie duurzame stof naar keuze.  De klasse A akoestische wand elementen zijn zowel aan buiten- als binnenzijde voor zien van akoestisch dempend materiaal waarmee een berekende minimale demping van 34 dB aan geluid wordt gerealiseerd.

MATERIAAL

De M+ Room elementen bestaan uit duurzaam FSC®-gecertificeerd hout en plaatmateriaal wat voorzien is van een gerecycled hoogwaardig isolatie materiaal van natuurlijke oorsprong. De toe te passen duurzame stoffen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen (bijvoorbeeld Soil & Regain), gerecyclede wollen kleding (bijvoorbeeld Facet) of van snijafval van wolproductie (bijvoorbeeld Re-wool). De stalen kozijnen worden lokaal geproduceerd en gecoat onder de strengste Europese duurzaamheidsnormen. De koppelelementen zijn gemaakt van hoogwaardig metaal voorzien van zwarte poedercoating. De LED verlichting heeft een hoogwaardige kleurweergave, lage energie last en lange levensduur.

Tot 90% van de gebruikte materialen is direct her te gebruiken zonder verlies van kwaliteit of noodzaak tot demontage. De overige 10% bestaande uit de elektrisch componenten, stoffering en verbindingsmaterialen zijn geselecteerd op hun recycle mogelijkheden. We zijn erg trots om te kunnen vermelden dat alle materialen van de M+Room tot 98% Re-usable zijn.

MODULARITEIT

Bij ROFA geloven we dat modulariteit de eerste essentiële stap is in het ontwikkelen van een duurzaam product. Door een product op te bouwen uit meerdere standaard elementen creëren we de mogelijkheid voor een flexibel en aanpasbaar gebruik. Zo kun je de nu bestelde M+Room elementen vandaag inzetten als Phonebooth en wanneer de wens hiervoor afneemt met enkele aanvullende elementen ombouwen naar een focusruimte of meeting room. Of de focusruimte omvormen naar meerdere videobelruimtes. Zo blijven de aangekochte elementen van waarde en ontwikkelen ze mee zoals de gebruiker dat wenst.

CIRCULARITEIT & STATIEGELD

Doordat we in het ontwerpproces al rekening hebben gehouden met de herbruikbaarheid kunnen we op elementen van de M+Room statiegeld toepassen. Tegen een vooraf vastgestelde vergoeding kunnen de elementen na gebruik ingeleverd worden. Wij controleren de kwaliteit van het product, vervangen de stoffering en brengen het product vervolgens terug in de keten. Zo hoeven we geen nieuw product te maken en investeren we gezamenlijk in een duurzame en circulaire toekomst.

AKOESTIEK

Het doel van de M+ Room is het creëren van een akoestisch prettige omgeving die voldoende spraak privacy geeft aan zijn gebruikers. Uiteraard zijn de prestaties van de M+ Room grotendeels afhankelijk van de omstandigheden, maar om inzicht te geven hoe de M+ Room zorgt voor voldoende privacy voor zijn gebruikers kunnen we de volgende gegevens met u delen.

De verschillende elementen
De akoestische wanden zijn opgebouwd uit verschillende lagen met aan twee kanten een isolerende werking. De opbouw is als volgt: Stoffering – 15mm gerecycled isolatiemateriaal – MDF – luchtspouw – MDF – 15mm gerecycled isolatiemateriaal – Stoffering. Met deze wandopbouw weten we een Rw-waarde van 41 dB te behalen.

De glaswanden zijn voorzien van een minimalistisch hoogwaardig stalen kozijn-deurprofielen met solide hang en sluitwerk. Hierdoor ontstaan er minimaal geluidslek bij het glas en is de kwaliteit van het glas doorslaggevend voor de geluidsonderdrukking van dit element. De Rw-waarde van het glas wordt door de fabrikant als 37 dB aangegeven.

Een Phonebooth+ bestaat voor 77,5 % uit akoestische elementen 22,5% uit glas. Als we de Rw-waarde van de verschillende elementen met elkaar berekenen komt er een gemiddelde van 38 dB uit. Voor de ruimte factoren en wandopeningen zullen we hier nog een correctie factor over berekenen van 10% wat resulteert in een gemiddelde geluid reducerende waarde van 34 dB.

Echter blijft dit uiteraard de theorie. In de praktijk zijn verschillende voorbeelden te noemen waarbij de M+ Room zijn toegepast naar volle tevredenheid op het gebied van akoestische prestatie en gebruiksgemak. Dus kom vooral testen en ervaar het zelf.

VENTILATIE

Het verblijf in een M+ Room moet zo prettig mogelijk zijn. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat je scherp en alert blijft en dat de temperatuur en het CO2 gehalte in de ruimte niet onnodig oploopt. Om deze reden ventileert de M+ Room zichzelf als volgt: Laag op de wand wordt koude lucht aangezogen en doormiddel van een suskast de ruimte ingevoerd. Boven in het plafond wordt de warmere lucht afgezogen en via een vergelijkbare suskast constructie afgevoerd. Hoe groter de ruimte hoe meer ventilatoren er worden toegepast. De ventilatie van de ruimtes is standaard ingesteld voor optimale prestaties en hoeft daarom niet handmatig bediend te worden.

 

 

PRODUCTIE

Elke vezel van ROFA ademt duurzaamheid. Het komt nadrukkelijk naar voren in een van onze belangrijkste processen: het herstofferen van meubilair. We geven goede meubels een mooie en duurzame nieuwe jas, zodat ze er weer als nieuw uitzien en voor een maximale periode hun waarde behouden. Zo hoeven er minder stoelen gemaakt te worden, vindt er minder transport plaats en is er véél minder verpakkingsmateriaal nodig. Daar blijft het niet bij. Al lang voordat duurzaamheid en circulariteit debatonderwerpen waren, waren wij ermee bezig. We hebben flink geïnvesteerd in computergestuurde snijmachines die elke centimeter van de stof benutten. Ons productieafval, en dat is relatief erg weinig, persen we. Vervolgens leveren we het aan andere partijen, die daar weer nieuwe materialen van maken. Dit geldt voor afval van stof, karton, plastic en schuim. Van ons stofafval bijvoorbeeld maakt een verwerkingsbedrijf nieuw materiaal, zoals ondertapijten.

Al onze producten worden bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in onze energie neutrale fabriek in Rijen. Dit doen we met ons team van ongeveer 30 medewerkers. De grondstoffen en halffabricaten die we gebruiken betrekken we bij voorkeur uit een straal van 30 km rondom onze locatie. Zo houden we rekening met de CO2 footprint van zowel productie, vervoer en als bonus wordt het lokale MKB en ambachtswerk ondersteund.

11 CONFIGURATIES

PHONEBOOTH+

PHONEBOOTH

HYBRID PHONEBOOTH+

HYBRID PHONEBOOTH

FOCUS ROOM SMALL+

FOCUS ROOM SMALL

FOCUS ROOM LARGE+

FOCUS ROOM LARGE

MEETING ROOM SMALL

MEETING ROOM MEDIUM

MEETING ROOM LARGE

SPECIFICATIES

  • De prijslijst van onze Moduplus Room-collectie vind je in onze dealer portal.
  • Glaswanden- en deuren: Glaswanden zijn voorzien van een minimalistisch, hoogwaardig zwart stalen kozijn/deurprofiel met solide hang- en sluitwerk. De Rw-waarde van het glas is 37 dB aangegeven. Deuren zijn linksdraaiend. M.a.w. het scharnierpunt zit aan de linkerzijde. Rechtsdraaiend bij aantallen op aanvraag mogelijk.
  • Ventilatie: Geruisloze ventilatie met 1x (Phonebooths en Focus Rooms) tot 3x (Meeting Room Large) aanvoer capaciteit 115,5 m³/h (per stuk) onderaan in technische wand en 1x (Phonebooths en Focus Rooms) tot 3x (Meeting Room Large) afzuiging capaciteit 115,5 m³/h (per stuk) in plafond.
  • 2x (Phonebooths en Focus Rooms) tot 8x (Meeting Room Large) 230v. Voeding vanuit plafond of vloer mogelijk. Standaard uitvoering via plafond. Bij uitbreiding technische wanden + 3x230v.
  • Verlichting: LED spot warm wit 360LM dimbaar d.m.v. schakelaar. Aan/uit d.m.v. sensor. (Phonebooths en Focus Rooms) en lichtrail 3 fase zwart met 1 spot (per rail) warm wit 365LM dimbaar d.m.v. schakelaar. Aan/uit d.m.v. sensor. (Meeting Rooms).
  • Stoffen: Keuze uit een breed pallet aan duurzame stoffen.

LOOKING FOR A MODULAR PHONE,FOCUS OR MEETING ROOM?

We’ve got you covered!

+31 161 240170