AkoestiekA

AkoestiekA

De akoestiek van een kantoor laat zich meestal moeilijk vergelijken met die van een opnamestudio. Werkruimtes klinken vaak hol of kil. Of ze zijn lawaaiig. Daardoor worden hinderlijke geluidsbronnen, zoals telefonerende collega’s, rammelende printers of muziek uit de speakers van je achterbuurman, extra vervelend.

De gevolgen daarvan zijn serieus. Irritante geluiden op kantoor zorgen voor concentratie- en humeurverlies. Wanneer je een hele dag, of een deel daarvan, wordt blootgesteld aan hinderlijke kantoorklanken, dan keer je vermoeider en geïrriteerder terug naar huis dan wanneer je in stilte je werk had gedaan.

In zulke situaties komen onze AkoestiekA-oplossingen in beeld. Die zijn niet gericht op het elimineren  van de veroorzakers van de geluiden – dat kunnen we niet – maar wel op de gevolgen daarvan. De akoestische oplossingen van AkoestiekA zijn geluidsabsorberend. Ze laten een ruimte al snel warmer klinken en draaien de fictieve galmknop een heel stuk terug. AkoestiekA levert geluidsabsorberende plafond- en wandpanelen met de hoogste geluidsnormering (label A). Die hoofdletter hebben we een plekje gegeven: het is de laatste letter van AkoestiekA.

Producten

De akoestische panelen van AkoestiekA zijn licht van gewicht. Hierdoor zijn ze eenvoudig en snel te monteren. Vergis je niet: de geluidsabsorberende witte panelen zijn echte krachtpatsers en kunnen tegen een stootje. Ze zijn niet alleen prettig voor de oren, maar ook voor de ogen. De panelen reflecteren het licht in de ruimte namelijk op een bijzonder aangename manier. De panelen hebben geen profiel en zijn strak afgewerkt. Hierdoor hebben ze een stijlvolle designwaarde en passen ze in elk interieur.

FOTOGALERIJ

SPECIFICATIES

Akoestische waarden

In termen van de akoestische waarden en absorptie is AkoestiekA vergelijkbaar met vergelijkbare top producten in de markt. Akoestische testen volgens DIN EN ISO354 / DIN EN ISO 11654 – geluidsabsorptie aw 0,90 / geluidsabsorptie klasse A.

Licht van gewicht

Het materiaal is zeer licht van gewicht, eenvoudig te monteren zonder bouwkundige ingrepen en toe te passen op wanden en onder (systeem) plafonds.

Maatwerk mogelijk

De maximale afmeting van de panelen is 2400 – 1200 mm (50 mm dik). Eventueel kunnen we een speciale maatvoering leveren. Standaard zijn de panelen wit van kleur (door en door), indien gewenst kunnen de panelen worden gestoffeerd. De prijs voor speciale afmeting en gestoffeerde panelen zijn op aanvraag.

Maatvoering standaard panelen

VormL x B x DGewicht in gram
Rechthoek2400 x 1200 x 507490
Vierkant1200 x 1200 x 503744
Rond1500 x 505850
Rond1200 x 503669
Rond1000 x 502600

Duurzaamheid

Petmateriaal
De geluidsabsorberende panelen van AkoestiekA zijn vervaardigd uit gerecyclede petflessen. Door het gebruik van deze flessen wordt er minder CO2 geproduceerd. Uitsluitend gerecycled materiaal komt in aanmerking om geselecteerd te worden voor het productieproces. De producten van AkoestiekA bestaan dus uit ongemengde, gerecyclede petflessen. Ook wit, gerecycled textiel wordt verwerkt in de AkoestiekA-panelen.

Montage

We durven te beweren dat montage van de akoestische panelen relatief eenvoudig is en weinig tijd kost. De panelen worden direct aan het plafond of aan de wand gemonteerd. Dat gebeurt met speciale ophang-elementen.

Montage gebeurt met staalkabels en spiraalankers. Met de kabels kun je de hoogte simpel instellen. De bijbehorende schroeven kun je in een betonnen en/of houten plafond draaien. In de onderstaande video zie je hoe onze vakman dit klusje klaart.

Het AkoestiekA-ophangsysteem is Lloyd’s- en TüV-goedgekeurd.

Geef je werkruimte een upgrade met AkoestiekA.

Een lust voor het oog en oor!

+31 161 240170