rutte-obama

Foto: Dave de Vaal, flickr.com (CC BY 2.0)

Over Rofa

We zullen nooit zeker weten wat Barack Obama en Mark Rutte met elkaar bespreken op deze foto, gemaakt in 2014. Maar we vermoeden dat de voormalig president informeert naar de herkomst van de stoel waar hij op zit. Wij hebben het antwoord: die komt uit de fabriek van ROFA.

ROFA is een duurzame, industriële meubelstoffeerder uit het Brabantse Rijen, opgericht in 1991. We produceren en bekleden stoelen en banken. Bekleding van hoogwaardige kwaliteit, anders zouden hoogwaardigheidsbekleders als Rutte en Obama er nooit op gaan zitten. Ook maken we modulaire zitsystemen en akoestische oplossingen. We leveren vooral aan projectinrichters en industriële partners. Met hen werken we intensief samen.
De producten van ROFA zijn duurzaam, maar onze manier van werken is dat ook. We werken volledig energieneutraal en doen alles wat we kunnen om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Omdat we het als onze plicht beschouwen om bij te dragen aan het welzijn van onze planeet.

Wat je vraag ook is, ROFA heeft een antwoord dat perfect past. We’ve got it covered!

Onze collectie

De collectiebrochure van ROFA is niet alleen behoorlijk dik, maar ook gevarieerd. Onze zes hoofdcategorieën maken het overzichtelijk: akoestische oplossingen, banken, bezoekersstoelen, bureaustoelen, coated en soft seating. Allemaal te bekleden met de meest prachtige en duurzame stoffen.

De akoestische oplossingen van ROFA zorgen dat je weer aan je werk toekomt in de kantoortuin. Ze blokkeren visuele prikkels en filteren ongewenste decibellen, maar zorgen ook voor overzicht en netheid. Een betaalbare oplossing die ook nog eens mooi is.

Wij van ROFA vinden dat Soft Seating in geen enkele zakelijke omgeving mag ontbreken. Soft Seating geeft een interieur een informeel karakter. Het moedigt aan tot ontspannen en samenwerken, het zit voortreffelijk en het ziet er, niet geheel onbelangrijk, ook nog eens geweldig uit. Kijk zelf maar.

‘Pak een stoel’, zeg je misschien weleens tegen je bezoek. Wanneer die bezoeker mag plaatsnemen op een stoel van Rijense makelij, laat hij of zij zich dat waarschijnlijk geen tweede keer zeggen. Ze zitten heerlijk, ogen stijlvol en bij normaal gebruik heb je er vele jaren plezier van.

Op je bureaustoel breng je bijna evenveel tijd door als in je bed. We hoeven dus niet uit te leggen hoe belangrijk het is om te kiezen voor een perfecte bureaustoel. Eentje die naar je lichaam gevormd is, steun geeft, heerlijk zit en de juiste uitstraling heeft.

Wachten is zelden prettig, maar op een bank van ROFA is het zo erg nog niet. Onze banken kun je in haast elke ruimte opstellen. In de wachtruimte, maar ook in de kantine of vergaderzaal. Ze zijn stuk voor stuk enorm duurzaam, comfortabel en vormvast.

In sommige situaties zijn gestoffeerde stoelen, banken of poefen niet zo geschikt. Denk aan banken in de wachtruimte bij de tandarts, meubels op kinderdagverblijven en buitenmeubels. Die hebben het doorgaans wat zwaarder te verduren dan hun collega-meubels in zakelijke omgevingen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons veel meer dan een containerbegrip. Het is nauw verbonden met een van onze belangrijkste activiteiten: het herstofferen van meubilair. Zo geven we zitmeubilair een nieuw leven.

Op ons dak ligt een indrukwekkend aantal zonnepanelen, maar dat is slechts het begin. Duurzaamheid en circulariteit zitten verweven in onze complete bedrijfsvoering. We streven naar de inkoop van uitsluitend duurzaam hout. En ook in ons afvalbeleid staan duurzaamheid en hergebruik centraal. Wat we kunnen (laten) hergebruiken, gooien we niet weg. En áls we het weggooien, doen we dat op een verantwoorde manier. We zijn zuinig op de natuur. Dat zit in onze natuur.