Fabricks

Fabricks

De werkplek van vandaag kenmerkt zich door veel open ruimten. Goed voor de samenwerking en transparantie, zo was het idee van de grondleggers van de open kantoortuin. Maar deze openheid heeft ook een schaduwzijde: in kantoortuinen heb je veel geluidshinder en visuele prikkels – zaken die de concentratie en productiviteit niet per definitie ten goede komen.

Fabricks zijn de oplossing; de gulden middenweg. Met de losse bricks bouw je geluidswerende muren die er ook nog eens héél aantrekkelijk uitzien. Ze komen de akoestiek ten goede en zeer waarschijnlijk je humeur ook. Ze zijn er namelijk in wel 31 verschillende kleuren, dus grote kans dat er ook iets naar je smaak bij zit.

Wat is Fabricks?
Fabricks is een modulair systeem. De bouwstenen heten Bricks. Dat zijn losse blokken, leverbaar in een vlakke of 3D-afwerking, waarmee je heel gemakkelijk een muur bouwt voor ontmoetingsplekken of individuele werkplekken. De Bricks worden ondersteund door grondplaten en aluminium palen.

De Bricks zijn verkrijgbaar in drie verschillende lengtematen (300mm, 600mm en 1200mm) en twee verschillende hoogtematen (200mm en 400mm). De hoekblokken hebben een hoek van negentig graden, zodat je er een L- of U-opstelling mee kunt creëren.

Hoe metsel je zo’n muur?
Allereerst kies je het formaat, de stijl, kleur en hoeveelheid Bricks voor jouw ruimte. Als ze eenmaal geleverd zijn, en dat duurt meestal niet lang, leg je de grondplaten neer en plaats je de palen tot de gewenste hoogte. Nu komt het leukste: je schuift de Bricks op de palen. De Bricks grijpen als een puzzel ineen; het is net Tetris, maar dan in het echt.

Ben je achteraf niet helemaal content met de hoogte van je bouwwerk? Geen punt, want die kun je gemakkelijk aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld nog een aluminium paal van 600mm op een paal van 1800mm plaatsen, waarna je extra Bricks aan je muur toevoegt.

De palen zijn ervoor gemaakt om stroom- en datakabels door de muur te verwerken. Zo kun je de muur op verschillende plaatsen voorzien van stroom.

Fabricks is ISO 10053 en BS EN ISO 354:2003 getest met een heel mooi resultaat: label A-geluidsabsorptie en fantastische geluidsdemping.

Uitstekende akoestiek
De invloed van een lawaaiige werkomgeving kunnen we maar beter niet onderschatten. Liefst 70% van de werknemers, zo blijkt uit onderzoek, is van mening dat lawaai de grootste vorm van afleiding is. En 80% van de kantoorwerkers is van mening dat een stillere omgeving de productiviteit ten goede komt. Verder valt het op dat de meerderheid van de werknemers gehinderd wordt door gesprekken van collega’s. Al die decibellen zorgen voor verminderde prestaties. Zo daalt de nauwkeurigheid van de taken die concentratie vereisen met maar liefst 67% wanneer de mensen worden blootgesteld aan lawaai.

De Bricks van Fabricks komen vooral in lawaaiige kantooromgevingen als geroepen. Ze hebben namelijk ook een belangrijke akoestische functie: het zijn echte geluidsvangers. Ze absorberen geluiden, wat zorgt voor een enorme verbetering van de akoestiek. Vervelende galm en andere hinderlijke geluiden worden gefilterd en teruggebracht naar een veel prettiger geluidsniveau. Met Bricks krijgen zowel de ogen de je oren rust. Neem maar van ons aan dat je medewerkers dit merken en fitter blijven. En dat het een positieve invloed heeft op de kwaliteit van het geleverde werk.

De aanschaf van een Fabricks-systeem is dus een investering die zichzelf terugverdient. Fabricks bouwt muren op en breekt geluid af.

Specificaties

  • Fabricks is een modulair systeem en de Bricks zijn verkrijgbaar in drie verschillende lengtematen (300mm, 600mm & 1200mm) en 2 verschillende hoogtes (200mm & 400 mm). De hoekblokken van 90 graden zorgen ervoor dat er een L of U opstelling gecreërd kan worden.
  • Het concept is ontworpen om snel en eenvoudig op te bouwen en af te breken.
  • De aluminium palen zijn ervoor gemaakt om stroom- en data kabels door de muur te verwerken, zodat de muur op geselecteerde plaatsen voorzien kan worden van stroom.
  • Fabricks is ISO 10053 en BS EN ISO 354:2003 getest met als resultaat Label A geluidsabsorptie en fantastische geluidsdemping.

Fotogalerij

Offerte aanvragen

Overweeg je om je stoelen te laten herstofferen en ben je benieuwd naar je besparing ten opzichte van het vervangen van die stoelen? Vul dan het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij melden ons snel met een scherpe aanbieding. Liever direct contact? Bel ons. We helpen en adviseren graag!

Let op: wij leveren NIET aan particulieren!