Duurzaam ondernemen? Zo doen we dat bij ROFA

Het duurzaamheidsbeleid van ROFA rust op drie stevige pijlers, namelijk duurzaam ontwerp, duurzame productie en oog voor mens, natuur en omgeving.

Duurzaam ontwerp

We ontwerpen onze producten vanuit modulaire en circulaire uitgangspunten. Neem als voorbeeld de Sofa uit onze Moduplus-meubelfamilie. Die is opgebouwd uit modulaire elementen met stof die je eenvoudig kunt afnemen voor reiniging of vervanging op locatie. Heeft de M+ Sofa na vele jaren de pensioengerechtigde leeftijd bereikt of wordt deze niet meer gebruikt? Dan nemen wij het product terug, demonteren het en laten zo veel mogelijk onderdelen reïncarneren tot nieuw product. De rest recyclen we. Hierbij werken we met een statiegeldprincipe. Zo weten we zeker dat zo veel mogelijk elementen terugkeren bij de bron.

We ontwerpen onze producten zodanig dat ze jaren mee kunnen. Zijn ze na lange tijd toch aan een frisse nieuwe stof toe? Dan maken we er opnieuw iets moois van.

Moduplus Sofa

Duurzame productie

Al sinds onze oprichting in het begin van de jaren negentig, toen je in kranten en magazines nog héél goed moest zoeken naar de term duurzaamheid, waren we bij ROFA ermee bezig. We waren toen vooral druk met herstofferen van kantoormeubelen, zoals banken en stoelen. We vonden het namelijk de grootste onzin om nog goede meubels af te voeren en volledig te vervangen, terwijl je met een frisse laag stof veel beter, voordeliger en bewuster bezig was. Zo denken we er nu trouwens nog steeds over.

We vinden dat afval pure verspilling is. We hebben dan ook nauwelijks productieafval. Dat beetje dat we hebben, persen we en leveren we aan andere partijen, die er weer nieuwe materialen van maken.

Tegenwoordig doen we veel meer dan herstofferen. Ons eind 2023 opgeleverde energie-neutrale pand in Tilburg ademt duurzaamheid. In, om en op het pand vind je groene installaties en een indrukwekkend aantal zonnepanelen. Schijnt de zon een keer niet? Dan vangen we regenwater op om in droge tijden het grondwater op peil te houden.

Duurzame productie

Oog voor mens, natuur en omgeving

De grondstoffen en halffabricaten die we gebruiken, halen we zo veel mogelijk bij lokale of regionale partijen. We kopen in bij partners waarvan we weten dat ze duurzaam ondernemen. Een deel van ons textiel kopen we in bij onze goede, groene buren van Fabraa. En ons hout? Dat komt van ons houtverwerkingsbedrijf Prospecs, onderdeel van de ROFA Groep. Daar werken ze vanzelfsprekend met duurzaam gecertificeerd hout.

Bij ROFA vinden we het niet belangrijk waar iemand geboren is, van wie iemand houdt en waarin iemand gelooft. We proberen rekening te houden met iedereen. Collega’s die dat willen kunnen gebruik maken van onze gebedsruimte. Mensen die de taal niet goed machtig zijn, bieden we een taalcursus aan. Mensen met een afstandje tot de reguliere arbeidsmarkt, geven we graag een duwtje in de rug. En jonge talenten die aan de vooravond staan van hun arbeidscarrière, krijgen bij ons alle ruimte. We zijn erkend leerbedrijf. Kortom: bij ROFA is plek voor iedereen.

Oog voor mens, natuur en omgeving

Offerte aanvragen

Overweeg je om je stoelen te laten herstofferen en ben je benieuwd naar je besparing ten opzichte van het vervangen van die stoelen? Vul dan het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij melden ons snel met een scherpe aanbieding. Liever direct contact? Bel ons. We helpen en adviseren graag!

Let op: wij leveren NIET aan particulieren!